Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát, erősíti a gyomrot.
A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásainak enyhítésére.
Az erjesztett papaya fenolsavak (kínasav, sikimisav és 2,5-dihidroxibenzoésav) és antioxidánsok forrása, gyulladáscsökkentő vegyületekkel és enzimekkel (aminosav felszabadító és emésztést elősegítő fehérjebontó papain, antibiotikus tulajdonságú lizozim és zsírbontó lipáz).
Íze különlegesen finom.
A papaya fermentálása Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombával történik.
A probiotikus élesztő felszívja a tápanyagokat, és a sejtjeiben bontja le őket könnyen emészthető elemekre. A mikrobák képesek lebontani az élelmi rostanyagokat is, így lazítva még tovább az élelmiszer-mátrixot, miközben új tápanyagok is keletkeznek.